søndag 12. juli 2009

Lakewood Church

I dag har vi vært i kirken, ja i kirken!! Vi ville oppleve forskjellen her i USA i forhold til Norge, så vi dro til Lakewood Church som har den største menigheten i USA. Lakewood er en megakirke i Texas med 16.000 seter, med mer enn 43.000 mennesker i snitt innom hver uke. Gudstjenestene sendes live på TV og vises i over 100 land verden over.

Det hele startet med en 40min lang konsert med det engelske "kirke bandet" Delirious. Musikken minnet litt om U2, men med kristent budskap. Bandet skulle nå oppløses og holdt sin avskjedskonsert i Lakewood church.

Det var rimelig mange mennesker i kirken i dag, tipper ca 10.000

Under en av sangene skulle alle sammen løfte hendene mot Gud og hoppe i takt med musikken. Du kan tenke deg hvordan det blir når 10.000 halvfeite amerikanere hopper opp og ned i takt, du merker at gulvet under deg rister ganske kraftig. Se forresten videoen under.

Video


Gudstjenesten kan overhode ikke sammenlignes med en norsk gudstjeneste. Her var det allsang, applaus, jubel, gråting, folk som strakk armene i været for å bli fylt med Guds budskap+++ Presten holdt en preken om å så frukt i guds hage og prøvde å illustrere fruktbarhet med å holde preken med en frukthatt på hode, se under. Det kan kanskje virke som om presten har en skrue løs, men hva gjør vel det når han en av de rikeste prestene i USA...

1 kommentar:

Kristin sa...

Ser ut som du har det morsomt i Texas :P Blitt kirkegjenger å alt :P:p Nå er det ikke lenge til jeg stikker heller! :) Jeg har også laga meg blog da, men kommer sikkert ikke å skje så mye på den før i starten av september da. adressen er khovik.blogspot.com
Kos deg videre i USA!! :D