mandag 24. august 2009

Houston Texans vs New Orleans Saints

I helgen var vi og så amerikansk fotball, Houston Texans mot New Orleans Saints. Før kampen var det selvfølgelig tailgating (øl + grilling på parkeringsplassen utenfor). Folk hadde møtt opp 3-4 timer før kampen for tailgating, selv om det bare var en preseason game (vennskapskamp). Selve sesongen begynner ikke før i september, men det er like stor stemning på kampene før. I en sesong er det nemlig bare 10 kamper, så hver kamp betyr veldig mye.

Vår primitive tailgate

Noen hadde litt mer avanserte tailgate med musikk og TV

Noen drev også og solgte grillmat og drikke for de som ikke hadde med selv

Reliant Stadium tar ca 70 000 tilskuere og brukes også som arena for den årlige rodeoen som går av stablene i februar. Super Bowl finalen i 2004 ble holdt her. Stadion var den første i USA som hadde et bevegelig tak. Er temperaturen under 27 °C (80 °F) er taket 'flyttet bort', mens det rulles på plass slik at arenaen kan kjøles ned dersom temperaturen overstiger 27 °C.

Reliant Stadium sett fra utsiden og fra innsiden (under)Videosnutt 1

F.v. Knut, Mattis og Espen

I amerikansk fotball spilles det 4 omganger a 15 min. Etter to omganger er det 30 min pause. I pausen snek vi oss ned til de nederste radene for å komme nærmere banen. Plassene her var mye bedre, men det er kanskje derfor de koster $ 100,- og ikke $ 30,- som vi betalte.

Nesten touchdown

Videosnutt 2
Etter kampen fortsatte folk å grille og feste på parkeringsplassen utenfor stadion. Vi ble invitert av vår amerikanske venn på privat fest, så vi dro videre. Hvor mange nordmenn og amerikanere får plass i en pick-up?
Svar: 13 (11 på bilde + kameramann + en som ikke ville være med på bilde)
Festen var en typisk amerikansk fest der de selvfølgelig hadde keg (øl-tønne). De hadde også sin egen spilleautomat som var veldig poppulær:-)
Peter tester ut spilleautomaten

Ingen kommentarer: